Mors dag


Giv din mor lidt ekstra kærlighed i anledning af Mors dag

Ens mor og alt hun gør for en, er tit taget for givet, fordi vi er så vant til, at hun er der i hverdagen. Det kan være nemt at glemme, hvor meget arbejde hun lægger i at hjælpe og guide os igennem livet hver dag. En hjælp der gør det nemmere for os at navigere i livet og få det liv, som vi drømmer om.

Heldigvis har vi mor dag 2022 til at minde os om det. Her kan vi blive mindet om at sige tak med et kort, en blomst, accessories eller nyt, lækkert tøj og fejre hende, der altid er der for os.

 

Det skal du give din mor i gave til mors dag 2022

Mors dag er karakteriseret ved, at vi giver vores mødre en lille ting for at sige tak for at give så meget kærlighed og støtte i hverdagen. Men hvad er den perfekte gave?

Det afhænger meget af den kvinde, som du skal fejre. Nogle kvinder sætter pris på smykker og tasker, mens andre kvinder foretrækker en æske chokolade eller en fin blomst.

Morsdagsgaver behøver ikke at være en stor ting, som du bruger en helt masse penge på. For mange mødre er selve anerkendelsen af dagen nok, fordi det i virkeligheden blot handler om at sætte pris på den indsats, de hver dag yder for dig og deres evige støtte.

 

Morsdags gave til modelelskeren

Som sagt er det ikke alle kvinder, der er ens, og derfor er det forskelligt fra mor til mor, hvad hun vil sætte mest pris på at få i morsdags gave. 

Hvis din mor elsker tøj og mode, så går du aldrig helt forkert med mærkerne Neo Noir, Rosemunde eller Global Funk. Overvej evt. en af de mange fine kjoler, der er at finde i vores sortiment i øjeblikket.

 

Morsdagsgaver til hende, der er glad for smage

Har du derimod en mor, der foretrækker at tage ud på forskellige restauranter og gerne vil have en god smag i munden, så bør du i stedet tilbyde et restaurantbesøg. Det kan være i form af en invitation på selve dagen, men du kan også give et gavekort.

For mange er en god flaske vin også en vinder, men det afhænger også af, om din mor er til alkohol eller ej.

Og foretrækker hun at lave maden selv, så kommer du også langt med en god kogebog.

 

Til hende, der foretrækker kvalitetstid med sine nærmeste

Mange mødre vil gerne se deres børn oftere, og de er egentligt ikke så interesserede i alverdens gaver som de måske eller måske ikke kan købe til sig selv. De vil sætte større pris på, at du møder op og bruger din eftermiddag eller aften i deres selskab, så I kan få snakket om alt det, der sker i dit og hendes liv.


Støt mødre til mors dag i hele Danmark

Det er ikke alle, der har en mor, som de kan fejre på mors dag 22. Hvis du alligevel gerne vil markere dagen – og sende en tanke til din mor på en anden måde – så kan du støtte mødre i hele Danmark. Den ægte mor dag tradition tro, kan du støtte mødrehjælpen, men der findes også andre organisationer, som du kan give en donation til for at give en ekstra hånd til de kvinder, der arbejder hårdt på at opdrage den næste generation.

Andre organisationer gælder for eksempel også Foreningen til støtte for mødre og børn, Enlig Mor, Forældrefonden og så videre. Ved at støtte disse organisationer giver du ikke kun økonomisk støtte til mødre, fædre og børn, du gør det også muligt for dem at få rådgivning i den svære proces, det er at sætte nyt liv til verden.

Hvis du har mere at give af end det, du vælger, skal gå til din egen mor, så kan du også gøre en stor indsats for dem, der har det lidt svære end andre, ved at støtte op om disse tiltag. Det hjælper mødre, men det hjælper også børn.

 

FAQ

Hvornår er det mors dag?

Mors dag fejres den anden søndag i maj i Danmark. Det betyder at mors dag 2022 er søndag den 8. maj.

 

Hvorfor fejrer vi mors dag?

Mors dag startede i USA i 1907 som en dag, der skulle ære alle mødre for deres kærlighed og store arbejde.

I 1929 kom dagen også til Danmark. Det gjorde den takket være rigsbetjent Christian Svenningsens tiltag til at bruge dagen på at samle ind til krigsenker og mødre, der havde mistet enten mand eller sønner til krigen. Siden hen gik donationerne til indsamlingen til mødrehjælpen, hvormed dagens formål blev udvidet til at fejre alle mødre, og ikke kun dem, der havde mistet. I dag er dagen væsentligt mindre højtidelig, og den fejres primært med en blomst eller en æske chokolade til sin egen mor, der gives som tak for at være hendes dejlige, kærlige og hjælpsomme væsen.